جلسه 13- تبصره ماده 100 عملکرد 1401

تبصره ماده 100 عملکرد 1401

فهرست مطالب

آموزش تبصره ماده 100 عملکرد 1401

تبصره ماده 100
تبصره ماده 100 عملکرد 1401
تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم به مودیان مالیاتی و سازمان امور مالیاتی کمک می‌کند تا نیازی به نگهداری اسناد و مدارک نداشته باشند یا اینکه لازم نباشد تشریفات اعتراض به مالیات را طی کنند. بلکه در همان ابتدای کار مبلغ مقطوعی برای مالیات تعیین می‌شود و امکان تقسیط مبلغ مالیات قطعی نیز وجود دارد.
 

در این مقاله تصمیم داریم در خصوص تکمیل فرم تبصره ماده 100 عملکرد 1401 بصورت تصویری توضیحاتی رو خدمت شما ارائه کنیم، امیدوارم این مطلب برای شما مفید فایده قرار گیرد.

ابتدا با رفت به آدرس پنل کاربری مودیان مالیاتی  به نام مای تکس اقدام به ورود به این سامانه باید به نمایند.

صفحه اصلی سایت مای تکس

mytax001

پس از ورود به صفحه اصلی سایت مای تکس به نشانی: https://my.tax.gov.ir شما با این پنجره مواجه خواهید گردید، برای ورود به درگاه از قسمت ورود به درگاه ملی خدمات الکترونیکی اقدام به ثبت کد ملی خود و همچنین رمز ورود به سامانه که قبلاً برای شما ارسال گردیده بنمائید و پس از درج تصویر امنیتی نسبت به ورود به درگاه خدمات الکترونیک سامانه مالیاتی خود اقدام نمائید.

چنانچه رمز خود را فراموش نموده اید از قسمت فراموشی رمز با ثبت کد ملی خود و تصویر امنیتی اقدام به ارسال رمز عبور به تلفن همراهی که برای پرونده شما در سامانه وارد گردیده بنمائید تا با دریافت رمز جدید بتوانید به پنل کاربری پرونده خود دسترسی داشته باشید.

ورود به سایت مای تکس

mytax002

پس از ورود به داشبورد کاربری خود در مای تکس تمام اطلاعات موجود در سامانه مالیاتی در یک نگاه برای شما مشخص خواهد شد.

در قسمت سمت راست داشبورد این درگاه منوهایی وجود دارد که با کلیک بر روی هر کدام شما وارد بخش های مخصوص به آن خواهید کردید و دسترسی به آن خدمات به شما داده خواهد شد.

داشبورد مای تکس

mytax003

پس از ورود به این قسمت به منظور ارسال اظهارنامه تبصره ماده 100 عملکرد 1401 دومین منو موجود بعد از داشبورد کاربری منوی فهرست پرونده های مالیاتی شما خواهد بود، شما با ورود به این قسمت سابقه ای از تمامی پرونده هایی که درکل سیستم مالیاتی برای تان تشکیل گردیده است را مشاهده خواهید نمود.

در صورت نیاز این امکان برای شما در این قسمت میسر خواهد بود که اقدام به فعال و یا غیر فعال نمودن پرونده های مالیاتی خود نمائید.

گام 4 نشان دهنده تکمیل مراحل تشکیل پرونده است.

خلاصه وضعیت مای تکس

mytax005

فهرست پرونده های عملکرد و ارزش افزوده من در مای تکس

mytax007

همانطوریکه ملاحظه میفرمائید این مودی مالیاتی داردای سه پرونده دارای کام 4 می باشد که همگی فعال هستند در یک پرونده دارای شخصیت حقیقی است و در دو پرونده دیگر به عنوان شخص حقوقی و در قالب شرکت به فعالیت مشغول است.

در حال حاضر تصمیم این است برای پرونده با فعالیت شخصیت حقیقی ایشان اقدام به تکمیل فرم تبصره ماده 100 نمائیم.

در قسمت پائیئن منوی هر پرونده شخصیت حقیقی دکمه ای تحت عنوان ارسال اظهارنامه عملکرد و یا تبصره ماده 100 وجود دارد که با کلیک بر روی آن به قسمت ورود اطلاعات برای تکمیل و ارسال فرم تبصره ماده 100 ورود پبدا خواهیم نمود.

درخواست ثبت اظهارنامه و فرم تبصره ماده 100

mytax009

پی از ورود به این بخش از سایت دو قسمت به چشم خواهد خورد، در کادر بالا کلیه اطلاعات و مشخصات شخص از قبیل نام و نام خانوادگی و کد ملی و نشانی محل فعالیت این پرونده و همچنین شماره تلفن همراه متصل به سامانه و شماره های رهگیری ثبت نام و کد پستی  و دکمه ای که با زدن آن امکان ورود به پنجره ثبت اظهارنامه و یا استفاده از فرم تبصره ماده 100 برای شخص میسر خواهد بود.

در کادر پائین نیز کلیه اطلاعات مربوط به اظهارنامه تسلیمی مودی مالیاتی در دوسال قبل قابل رویت و مشاهد خواهد بودکه در صورت نیاز با کلیک بر روی دکمه های مربوط به چاپ اظهارنامه هر یک از این دو سال امکان رویت و چاپ اظهارنامه تسلیمی در سال فوق برای مودی مالیاتی امکان پذیر خواهد بود.

درج اطلاعات ضرروی برای ارسال اظهارنامه و یا تبصره ماده 100

mytax010

با انتخاب دکمه ثبت اظهارنامه و فرم استفاده از تبصره ماده 100 همانطوریکه در بالا مشاهد مینمائید پنجره ای برای ما باز خواهد شد که در آن باید اقدام به تکمیل تعدادی از آیتم های ورودی نمائیم.

اولین آیتم: انتخاب سال عملکرد است که برای ارسال اظهارنامه و یا فرم نبصره ماده 100 سال 1401 آن را بر روی سال 1401 تنظیم خواهیم نمود.

دومین آیتم: انتخاب نوع فعالیت است که این پنجره برای آندسته از مشاغلی که صرفاً به واسطه شغل خود و فارق از میزان فروش کالا و یا کالا و خدمات در گروه اول قرار میگیرند تعبیه گردیده و تمام مشمولین گروه سوم باید نسبت به انتخاب این قسمت تحت عنوان سایر اقدام نمایند.

سومین آیتم: گروه شغلی می باشد که باید بر روی گروه سوم قرار گیرد.

چهارمین آیتم: وضعیت شراکت می باشد که در صورت داشت مشارکت مدنی در این پرونده با سایر افراد میباید گزینه بله و در غیر اینصورت گزینه خیر انتخاب گردد.

پنجمین آیتم: نوع اظهارنامه است که بر اساس اطلاعات موجود در سازمان و اینکه اتحادیه مورد نظر در خصوص اعضاء زیر مجموعه خود با سازمان امور مالیاتی تفاهم نامه ای را به امضاء رسانده است یا خیر امکان دسترسی به انتخاب فرم تبصره 100 برای شخص فعال و یا غیر فعال خواهد شد.

ششمین آیتم: و در آخر پس از درج کلیه موارد اعلامی اقدام به تایید اطلاعات درج شده نمائید تا نسبت به ورود به درگاه بعد جهت تکمیل مراحل ثبت تبصره ماده 100 اقدام صورت پذیرد.

تکمیل مشخصات در فرم تبصره ماده 100

mytax011

همانطوریکه ملاحظه می نمائید این فرم به سه بخش اصلی تقسیم بندی گردیده است.

1- بخش بالا که به دو قسمت تقسیم گردیده و شامل مشخصات مودی مالیاتی و اطلاعات مربوط به تاریخ عملکرد و پرونده مودی مالیاتی است.

2- بخش میانی که مرتبط با اطلاعات مالی بوده و شامل اطلاعات ورودی از پوز و حسابهای بانکی و مالیات قطعی سال قبل و یا مالیات قطعی دو سال قبل و همچنین کلیه اطلاعات مربوط به خرید و فروش ثبت شده برای این مودی در سامانه (ماده 169 مکرر) خواهد بود و همچنین در این بخش میتوان حداقل مبلغ مالیات مقطوع از بابت عملکرد سال 1401 را که سازمان امور مالیاتی به مودی محترم پیشنهاد مینماید، دید.

3- اطلاعات مربوط به اینتاکد مالیاتی و یا همان ضریب مالیاتی پرونده و نوع شغل مودی مالیاتی

در ابتدا مهمترین قسمت بخش دو این کادر است که اطلاعات مالی مودی در این قسمت قرار دارد، در این بخش ابتدا از سرجمع گردش دریافتی از پوز بانکی و مبالغ واریزی به حسابهای تجاری قسمتهای علامت گذاری شد با شماره 1 و 2 عددی را بدست آورده و در قسمت 4 این فرم عدد حاصله را درج نماید.

با قرار دادن این عدد دو اتفاق خواهد افتاد.

  1. حداقل میزان مالیات در کادر قسمت 6 با کادر قسمت 5 تفاوت نخواهد نمود که بهترین گزینه است.
  2. میزان مالیات کادر 6 افزایش خواهد یافت که در این صورت مودی محترم میتواند یا مبلغ مالیات را با افزایش ارسال نماید و که در اینصورت مالیات بیشتری را برای خود متصور بوده  و یا رقم مندرج در کادر 4 را تا حدی کاهش دهد که دو رقم پیشنهادی در قسمت 5 و 6 به یک میزان باشند و حداقل مالیات تقویم شده توسط سیستم را قبول نماید، پیشنهاد میگردد در صورتیکه مودی مبالغ واریز به حساب کمتری را برای خود متصور می باشد اقدام به استفاده از این گزینه نماید.

پس از تکمیل اطلاعات مربوط به این قسمت نوع شغل نیز در کادر 8 درج گردد و سپس از بالای صفحه سمت چپ اقدام به ذخیره و ادامه مراحل ثبت تبصره نمائید.

تایید اطلاعات برای صدور فیش

mytax012

در این قسمت مودی مالیاتی پس از رویت مشخصات و مبلغ مانده مالیات قابل پرداخت می تواند اقدام به تایید صدور فیش جهت پرداخت مالیات نماید.

تقسیط مالیات

mytax013

چنانچه مودی مالیاتی امکان پرداخت مالیات متعلقه را بصورت یک جا نداشت، میتواند پس از درج تایید صدور فیش در تصویر قبل اقدام به تعیین اقساط مالیات متعلقه تا 5 قسط در کادر 1 نموده و با کلیک بر روی کادر دو اقدام به تائید قبوض نماید.

mytax014

چاپ قبوض و فرم تبصره 100

mytax016

همانطوریکه در تصویر بالا مشاهده می نمائید سیستم باید برای پرونده شما اقدام به ساخت قبوض با شناسه یکتا 30 رقمی نماید مانند کادر 4

چنانچه در برخی قبوض این اتفاق صورت نپذیرفت از قسمت کادر 5 و مربوط به هر قبض بر روی دکمه تلاش مجدد کلیک نموده تا سیستم مجددا برای آندسته از اقساطی که شناسه یکتا 30 رقمی درج ننموده اقدام به ساخت و انتشار آن نماید.

پس از تکمیل فرایند ساخت قبوض می توانید از طریق دکمه کادر 3 اقدام به چاپ قبوض و پرداخت آن با استفاده از راهنمای موجود در کادر 6 نمائید.

همچنین در میتوانید با استفاده از دکمه های 1 و 2 بالای کادر اقدام به چاپ فرم تبصره 100 و لیست قبوض خود نمائید.

طریقه ساخت درست قبوض اقساط مالیات

mytax018

نمونه فرم تبصره ماده 100 خروجی سامانه

mytax017

پرداخت قبوض اقساط

mytax019

با توجه به راهنمائی سامانه شما میتوانید برای پرداخت قبوض خود بصورت آنلاین اقدام به ورود به درگاه پرداخت اینترنتی سامانه نموده و این کار را بدون مراجعه به بانک و دستگاههای خودپرداز بانک ملی و یا پوزهای مستقر در ادارات بصورت آنلاین به انجام رسانید.

با ورود به درگاه پرداخت اینترنتی سازمان امور مالیاتی به نشانی https://payments.tax.gov.ir شما وارد کادر به شکل زیر خواهید شد.

mytax020

برای پرداخت قبوض خود به صورت آنلاین کافی است در کادر 1 اقدام به درج شناسه 30 رقمی یکتا نسیم نموده و حروف و اعداد مندرج در کادر تصویر را در قسمت 2 وارد نموده و با کلیک بر روی قسمت 3 یا همان بررسی شناسه قبض نسیم اقدام به تکمیل مراحل پرداخت آنلاین قبض مالیات خود نمائید.

mytax021

پس از ورود به کادر بالا و صحت سنجی نام اداره و شماره حوزه مالیاتی و نام صاحب قبض با فشار بر روی گزینه یک وارد صفحه پرداخت بانک خواهید گردید.

mytax022

با ورود به این صفحه و صحت سنجی گزینه 1 یعنی نام مالک درگاه (سازمان امور مالیاتی کشور) و مبلغ مالیات مندرج در کادر 2 اقدام به پرداخت مالیات بصورت آنلاین نمائید.

بخشنامه تبصره ماده 100

توصیه میشود به جهت بار ترافیکی بر روی شبکه سازمان امور مالیاتی انجام این تکالیف را به آخرین زمان موکول ننمائید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است